MENU 

RAGE HOME  FRIENDS  ONLINE EDUCATION  LIBRARY  COURSES  RADIO  TV  VIDEOS  IMAGES  

    NEWS 

NEWSLETTER  RSS FEED  CORPORATE RESEARCH 

    PROTEST MAPS 

OCCUPY PROTESTS  WORLD PROTESTS  INTERACTIVE OCCUPY MAP  OCCUPY CONNECTIONS  CHINA PROTESTS 1  CHINA PROTESTS 2  CHINA PROTESTS 3  GLOBAL POWER CONNECTIONS  NON VIOLENT DATABASE MAP  RAGE INTERACTIVE WORLD MAP 

    τwitter 

 

Page 5 (a)

πιθήκους δολοφόνος φάλαινα-κοπάδια δελφινιών Ατλαντικού March 17, 2013 18:11

Τίτλοι λημμάτων με έντονη γραφή σημειώνουν τα λήμματα που έχουν παρουσιαστεί στην κύρια σελίδα. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα διαφωνίες ως προς τις εξελικτικές του σχέσεις, καθώς κάποιοι επιστήμονες τον ταξινομούν στους αλλοσαυρίδες, ενώ άλλοι στους καρχαροδοντοσαυρίδες. Ο Ακροκανθόσαυρος ήταν το μεγαλύτερο θηριόποδο στο οικοσύστημά του και κατά πάσα πιθανότητα ήταν κορυφαίος. θηρευτής που κυνηγούσε πιθανώς μεγάλα σαυρόποδα και ορνιθόποδα. Για να ζητήσετε Σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται καλογραμμένα και πλήρη λήμματα της Βικιπαίδειας. Για να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα από τις χιλιάδες λήμματα της Βικιπαίδειας, χρειαζόμαστε την βοήθειά σας.

Για να προτείνετε ένα λήμμα για αυτή την σελίδα, προσθέστε το στην σελίδα Βικιπαίδεια:Υποψήφια αξιόλογα λήμματα, όπου θα γίνει κριτική για την μορφή, τον λόγο, την πληρότητα, την ακρίβεια και την ουδετερότητά τους. την σελίδα. Παρόλο ότι τα λήμματα που υπάρχουν εδώ, είναι ορισμένα από τα καλύτερα, πάντα μπορεί να γίνει βελτίωση, οπότε μην διστάζετε να τα συμπληρώνετε. Επί του παρόντος υπάρχουν 108 αξιόλογα λήμματα σε σύνολο 77.111 λημμάτων της Βικιπαίδειας (περίπου 0,14%).

Για να ζητήσετε να αφαιρεθεί ένα λήμμα από την σελίδα, Μαρινάτος ξεκίνησε X σημειώστε το στην Βικιπαίδεια:Αφαίρεση αξιόλογων λημμάτων. την σελίδα Ένα εικονίδιο μικρού μπρούτζινου αστεριού () στην δεξιά γωνία της κορυφής της σελίδας του λήμματος υποδεικνύει ότι το λήμμα είναι αξιόλογο, εκτός αν η κατάλληλη προτίμηση χρήστη ορίζεται. Επιπλέον, αν το τρέχον λήμμα είναι αξιόλογο σε άλλη έκδοση γλώσσας, ένα αστέρι θα εμφανίζεται δίπλα στον σύνδεσμο της σελίδας της γλώσσας, στην λίστα στα αριστερά της σελίδας.

Για να ζητήσετε να αφαιρεθεί ένα λήμμα από την σελίδα, σημειώστε το στην Βικιπαίδεια:Αφαίρεση αξιόλογων λημμάτων. NoII (Max) Ένα εικονίδιο μικρού μπρούτζινου αστεριού () στην δεξιά γωνία της κορυφής της σελίδας του λήμματος υποδεικνύει ότι το λήμμα είναι αξιόλογο, εκτός αν η κατάλληλη προτίμηση χρήστη ορίζεται. Επιπλέον, αν το τρέχον λήμμα είναι αξιόλογο σε άλλη έκδοση γλώσσας, ένα αστέρι θα εμφανίζεται δίπλα στον σύνδεσμο της σελίδας της γλώσσας, στην λίστα στα αριστερά της σελίδας.

Για να ζητήσετε να αφαιρεθεί ένα λήμμα από την σελίδα, σημειώστε MMXII το στην Βικιπαίδεια:Αφαίρεση αξιόλογων λημμάτων. Ένα εικονίδιο μικρού μπρούτζινου αστεριού () στην δεξιά γωνία της κορυφής της σελίδας του λήμματος υποδεικνύει ότι το λήμμα είναι αξιόλογο, εκτός αν η κατάλληλη προτίμηση χρήστη ορίζεται. Επιπλέον, αν το τρέχον λήμμα είναι αξιόλογο σε άλλη έκδοση γλώσσας, ένα αστέρι θα εμφανίζεται δίπλα στον σύνδεσμο της σελίδας της γλώσσας, στην λίστα στα αριστερά της σελίδας.

Page 5 (b)

πιθήκους δολοφόνος φάλαινα-κοπάδια δελφινιών Ατλαντικού 17 March, 2013 18:11

Στοιχεία για την κατοίκηση της Θήρας κατά την προϊστορική εποχή άρχισαν να έρχονται στο φως από το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα, όταν λόγω της χρησιμοποίησης θηραϊκής γης για τη μόνωση των τοιχωμάτων της διώρυγας του Σουέζ από τον Γάλλο μηχανικό Φερντινάν ντε Λεσσέψ (Ferdinard de Lesseps) το 1866 αποκαλύφθηκαν προϊστορικές αρχαιότητες. XIIΟι πρώτες ανασκαφές στο Ακρωτήρι έγιναν από τον Γάλλο γεωλόγο και ηφαιστειολόγο Φερντινάν Φουκέ. Η δόμηση ήταν πυκνή και διέθετε πολυώροφα κτίρια με πλούσιες τοιχογραφίες, οργανωμένες αποθήκες, βιοτεχνικούς χώρους, άριστη πολεοδομική οργάνωση με δρόμους, πλατείες και είχε ένα πλήρως αναπτυγμένο αποχετευτικό σύστημα, το οποίο περνούσε κάτω από το λιθόστρωτο και συνδεόταν απευθείας με τα σπίτια. Τα οικοδομικά υλικά ήταν πέτρες, άργιλος, τούβλα λάσπης που ενισχύθηκαν με άχυρο, ξυλεία, γύψο μέσα και έξω. Το μεγάλο πλήθος από τοιχογραφίες, με τις οποίες ήταν διακοσμημένοι πολλοί από τους χώρους των κτιρίων, κατά κανόνα των άνω ορόφων, υποδηλώνουν μια εξελιγμένη και εκλεπτυσμένη αστική κοινωνία, η οποία ντυνόταν με πολυτέλεια, κομψότητα, και εντυπωσιακή πολυχρωμία.

Page 5 (c)

πιθήκους δολοφόνος φάλαινα-κοπάδια δελφινιών Ατλαντικού March 17, 2013 18:11

και τον Ανρί Μαμέ (Henri Mamet) στη θέση Φαβατάς (στη θέση του Συγκροτήματος Δ των σημερινών ανασκαφών, ονομαζόταν "φαβατάς" γιατί το μέρος έβγαζε πολύ φάβα), νότια του Ακρωτηρίου. Στην θέση αυτή περνούσε χείμαρρος, Oοποίος έφτανε στο επίπεδο των αρχαιοτήτων και είχε ήδη αρχίσει να αποκαλύπτει κάποιες από αυτές. Οι συστηματικές, πάντως, ανασκαφές ξεκίνησαν το 1967 από τον καθηγητή Σπύρο Μαρινάτο, με τις υποδείξεις του ντόπιου Νίκου Πελέκη και στο ίδιο σημείο που έκαναν τις ανασκαφές τους οι II Γάλλοι.

 

Ο Σπύρος Μαρινάτος ξεκίνησε τις ανασκαφές στο Ακρωτήρι στην προσπάθεια του να επαληθεύσει μια παλιά δική του θεωρία, που είχε δημοσιεύσει ως Έφορος Αρχαιοτήτων Κρήτης το 1939, ότι η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας προκάλεσε την κατάρρευση του πολιτισμού της Μινωικής Κρήτης. MMXII Η προετοιμασία έγινε το διάστημα 1962 με 1965. Μετά τον θάνατο του καθηγητή Μαρινάτου το 1974, η ανασκαφή συνεχίζεται κάτω από την διεύθυνση του καθηγητή Χρήστου Ντούμα. MIIv5 Γενικά για τον προϊστορικό οικισμό. Ο χώρος των Ανασκαφών. Από τα ευρήματα των ανασκαφών είναι πλέον γνωστό ότι η περιοχή του Ακρωτηρίου κατοικήθηκε κατά την Ύστερη Νεολιθική περίοδο (γύρω στο 4500π.Χ.) και κατά τον 18ο αιώνα π.Χ. είχε εξελιχθεί σε πόλη.

Η θέση ήταν ιδανική για ασφαλές αγκυροβόλιο, καθότι ήταν προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους, ενώ ταυτόχρονα η μορφολογία του εδάφους ευνοούσε την ανάπτυξη γεωργικών δραστηριοτήτων. Πιθανολογείται (2005) ότι, Πιθανολογείται ότι ήταν η πρωτεύουσα του νησιού, αλλά αυτό Πιθανολογείται δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.Η έκταση των ανασκαφών είναι κοντά στα 14 στρέμματα, ένα μικρό ποσοστό της προϊστορικής πόλης, θέσηθέσηθέση που υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 200 στρέμματα και είχε γύρω στους 30.000 κατοίκους. θέση ήταν ιδανική για ασφαλές αγκυροβόλιο, καθότι ήταν προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους, ενώ ταυτόχρονα η μορφολογία του εδάφους ευνοούσε την ανάπτυξη γεωργικών δραστηριοτήτων. DSXII Πιθανολογείται ότι ήταν η πρωτεύουσα του νησιού, αλλά αυτό ασφαλές δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.Η έκταση των ανασκαφών είναι κοντά στα 14 στρέμματα, ένα μικρό ποσοστό της προϊστορικής πόλης, YYII που υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 200 στρέμματα και είχε γύρω στους 30.000 κατοίκους.

 

Activist Tactics  Anonymity  Barricade and Shields  Blogging Securely  Bypassing Censorship  CCTV Techniques  Communication Security  Counter Surveillance  Cryptography for Activists  Demonstration Tactics  Direct Action Techniques  DIY Media (Audio Video & Text)  Disguise Techniques  Document Security  Escape Techniques & Tunnels  Facebook Activism  Financial (Debt & Expropriation)  First Aid  Global Protest Maps  Graffiti and LEDs  Guerilla Tactics  Internet Activism  Internet Research  Interrogation and Resistance  Investigative Journalism  Legal Guides  Mobile Phone Security  Non-violent Struggle  Occupy Guides  Organizational Security  Perimeter Security  Persuasion Techniques  Pirate TV and Radio  Police Vehicles and Tactics  Propaganda Techniques  Protest Tactics  Research Guides  Skype Activism and Security  Social Engineering  Exposing Informants and Traitors  Survival Manuals  Resistance Case Studies  Theoretical Texts  Twitter Activist Guides  Unarmed Combat  Unauthorized Entry / Anti-Theft  Whistleblower Guides  Workplace & Strike Tactics  You Tube Activism

Please share Rage Uinversity on your social networks 

 

 

 

Home About Privacy Contact Terms of Conditions